Zeevruchten zijn een traktatie waar veel Amerikanen van genieten. Van sandwiches met tonijn tot kreeftenbisque en wilde zalm uit Alaska, we houden echt van zeevruchten. Volgens schattingen ligt onze consumptie van zeevruchten op vijf miljard pond per jaar, dat is net achter Japan en China. Wat we op ons bord serveren, heeft echter grote gevolgen. De vispopulaties in de wereld raken uitgeput. Veel van de vissen die we in onze supermarkten vinden, dreigen zelfs overbevist te worden. Naar schatting is ongeveer 90 procent van de soorten grote roofvissen gewoon verdwenen. In de VS zijn van de 230 beoordeelde visserijen 54 bestanden gecategoriseerd als overbevist, terwijl er momenteel 45 overbevist worden en de helft van de bestanden niet geclassificeerd is, omdat wetenschappers hun status niet kennen. Toch is er hoop te krijgen. Dingen kunnen worden veranderd. We moeten ons wenden tot duurzame visserijpraktijken. Duurzame visserij helpt onze oceanen voor de toekomst te beschermen.

Voordien ondersteunden de principes van duurzame visserij in feite het idee dat doelvissen worden vervangen met een snelheid die gelijk is aan wat wordt verwijderd; door klimaatverandering en andere factoren zijn de doelstellingen voor duurzame visserij echter enigszins veranderd. Volgens de Suzuki Foundation moet de visserij tegenwoordig gericht zijn op het beheer van de gehele mariene ecosystemen, in plaats van op individuele bestanden; ze moeten een voorzorgsbenadering hanteren; ze moeten de kritieke oceaanhabitat en de ecologische en soortendiversiteit beschermen; ze moeten investeren in monitoring, handhaving en gegevensverzameling, en bijvangst en teruggooi beheren en minimaliseren.

Deze visserijpraktijken worden al toegepast in de visserij in Alaska. Alaska is het model om naar te kijken als het over duurzame visserij gaat. Alaska heeft een strikte standaard met betrekking tot beheer, vismethoden en traceerbaarheid. De visserij wordt nauwlettend gevolgd en er worden wetenschappers ingezet om te bepalen of de visbestanden voldoende zijn om te worden geoogst. Alle zeevruchten uit Alaska vertonen een hoge mate van traceerbaarheid. Alaska weet dat duurzame visserij helpt om onze oceanen voor de toekomst te beschermen.