In de vele verplichtingen die de meeste mensen hebben, is het lastig om gedurende de week voldoende tijd te vinden om te besteden aan hun hobby. Als je dit herkent, dan ben je zeker niet uniek. Door werk, gezin en huishouden gaat veel tijd in de dagelijkse verantwoordelijkheden zitten. Gelukken kent een dag wel 24 uur, en kan je van deze extra uren gebruik maken als visser. Gelukkig staat de schuur dan ook vol met een kleine camping. Deze pak ik graag uit om in de rustige uren van de dag op pad te gaan. Met enkele korte nachten, kan je toch behoorlijk wat uur vissen en zo je visjes in het jaar meepakken. Ook als de tijd dus schaars is.

 

Dinsdagmiddag laat kan ik eindelijk de auto inladen. Mijn vriendin is vrij op woensdag, waardoor ik deze ochtend niet direct hoef mee te draaien in het drukke ochtendprogramma. Rond een uurtje of 9:00u kan ik dan thuiskomen, snel douchen en op naar werk. Met de barrow breng ik de spullen van en naar de stek en zet snel het kamp op. In het weekend heb ik 2 stekken aangevoerd, die ik kan bevissen van een centrale stek aan het water. Bij de hengelsport winkel heb ik hiervoor enkele kilo’s pellets en grote boilies gehaald om de karper te attenderen op makkelijk aas dat te verkrijgen is. Op maandag voer ik dan nog eens licht aan om er dinsdag op donderdag te vissen. De kans dat andere vissers deze avond de stekken bevissen is gelukkig minimaal in doordeweeks.

Bij het inruimen van de bivvy zie ik de eerste karper al aan de oppervlakte draaien. Precies op de linkerstek. Dat stemt hoopvol. De stretcher wordt snel neergezet, tas, met tacklebox in het hoekje en dan snel de hengels uit de foudralen. Met 10 minuten ligt alles al in en snel wordt er nog een enkele hand voer gestrooid. Voor dat ik terug ben op de stek, hoor ik al het mooie geluid van een fluiter. Rennend in de schemer kom ik snel bij de stek om de hengel hoepeltje krom te trekken. Een beduidend zware tegenstander heeft zich vergist in het aas. Al met al kan ik deze nacht 4 karpers vangen, die duidelijk goed op het voer zaten. Met een kleine investering in wat extra tijd, goede afspraken thuis en inzet kan jij dus ook het hele jaar lekker vertoeven aan de waterkant.