Slimme keuzes maken voor de planeet is de afgelopen jaren veel gemakkelijker geworden. Hoewel het ooit een feit was dat iedereen die buiten een universiteitsstad of een grote stad woonde, eerder groenten bij de plaatselijke ketensupermarkt zou inslaan dan op een boerenmarkt, is er tegenwoordig een duidelijke toename van zorgen over of niet etenswaren zijn duurzaam. En hoewel dit misschien begon als een beweging gericht op groenten, is het de laatste tijd net zo belangrijk geworden voor klanten waar hun zeevruchten en vlees vandaan komen.

Duurzame visserijpraktijken, hoewel populair in sommige delen van het land, zijn op dit punt zeker eerder uitzondering dan regel. Dat is waarom het zo’n opluchting is dat een bezoek aan een plaatselijke natuurvoedingswinkel of een Whole Foods-locatie betekent dat je zalm kunt vinden van een wilde zalmvisserij in plaats van op de boerderij gekweekte zeevruchten uit dubieuze omstandigheden. Evenzo beginnen veel steden in het hele land visaandelen te doen op dezelfde manier als vroeger. Hoewel dit het probleem van overbevissing misschien niet oplost, is het zeker nuttig om te overwegen om voor bepaalde soorten lokale producten te winkelen en deze praktijk uit te breiden naar de zee en het land.

 

Voor consumenten die zich afvragen wat een visserij op wilde zalm zoveel duurzamer maakt dan vis die lokaal gevangen kan worden, is het belangrijk om naar de geschiedenis van de visserijwetgeving te kijken. Het is pas zeer recent dat andere staten en hele landen regels zijn gaan handhaven zoals de staat Alaska dat al honderden jaren doet. Dit betekent dat het ijskoude water van Alaska misschien vol zit met duurzame bestanden van verschillende vispopulaties, terwijl er in de rest van de wereld mager wordt geplukt voor vissers en hun vloten. De oorzaak is niet dat visscholen opnieuw worden bevolkt, wat betekent dat vissers in feite elk jaar meer kwaad dan goed doen door overbevissing.

Bij een visserij op wilde zalm mogen de vissen in kwestie paaien en zich voortplanten, wat betekent dat er volgend seizoen net zoveel heerlijke zalm over is. Voor shoppers die om duurzaamheid geven, is dit een geweldige manier om het hele jaar door bepaalde soorten zeevruchten te kunnen kopen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken of het een deuk maakt in een bepaalde vispopulatie.