Ben jij van kleins af aan al dol op vissen, en ben jij van plan om die kleine hobby om te zetten tot een meer serieuze hobby? Omdat karpers zich niet makkelijk laten vangen, is het een sport met veel uitdaging. Je kunt je daarom maar beter goed voorbereiden op het karpervissen. Om jou een handje te helpen hebben wij 3 tips voor je op een rijtje gezet.

Een goed plekje 

Als jij al snel een mooie karper aan de haak wilt slaan, is het van belang om een goede visplaats uit te kiezen. Om de juiste plek te vinden is het belangrijk om visplaatsen die al veel worden gebruikt te vermijden. Hoe je zo’n plek kunt herkennen? Uit elkaar gebroken begroeiing, platgetrapt gras en olifantenpaadjes zijn kenmerken van een plek die vaak wordt gebruikt om te vissen. Je zult merken dat als je iets verder loopt het pad wat moeilijk begaanbaar wordt, maar de kans op het vangen van een vis wordt daar wel groter van. Op steigers, tussen de waterplanten, rond palen en onder hangende takken van bomen zijn ook goede plekken om te gaan karpervissen.

Het juiste voer

Wat natuurlijk ook onmisbaar is voor het vangen van een mooie karper, is goed voer. Er is ontzettend veel verschillend karpervoer te verkrijgen, maar niet elk soort is even doeltreffend. Wil jij voer kopen wat gemakkelijk in gebruik is, en waarvan je een hoog succes kan verwachten? Dan zijn boilies van bijvoorbeeld de Boilie Discounter de beste keuze. Dit zijn kleine deegballetjes die je kunt kopen in allerlei smaken en kleuren. Elke boilie heeft zijn eigen specifieke ingrediënten en eigenschappen. Verdiep je dus goed in welke met welke boilie jij het beste kunt beginnen. 

Goede materialen 

Tot slot heb je natuurlijk ook goede materialen nodig om karpers te kunnen vangen. Vishengels en netten van hoge kwaliteit zullen in het begin misschien even een investering zijn, maar je zult hier veel voordelen en plezier uithalen. Als je twijfelt over welke materialen je het beste kunt nemen, kun je altijd advies vragen bij een winkel voor sportvissers. Ook als je van plan bent om te gaan nachtvissen moet je investeren in kampeermaterialen en kleding. Nachtvissen is immers niet hetzelfde als kamperen op een camping en het kan best koud worden aan de waterkant. Laat je dus goed informeren zodat jij echt van de karper vis ervaring kan gaan genieten.